Stacks Image 18

Taekwon-Do

Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingssport waarbij leden geoefend worden in het gebruik van hun voeten (Tae) en handen (Kwon) door te trainen op techniek, sparren, breken, springen en zelfverdediging. Bij Taekwon-Do staat respect, zelfbeheersing en doorzettingsvermogen hoog in het vaandel.

Wij zijn aangesloten bij de bond I.T.F. Nederland en tevens NOC-NSF gecertificeerd.

Onze missie is om Taekwon-Do lessen aan te bieden voor iedereen op zijn of haar eigen niveau. Wat wij daarin vooral belangrijk vinden is dat leerlingen actief bezig zijn en dat zij daarbij leren respect te hebben voor zichzelf en de ander. Iedereen is bij ons welkom, jong, oud, recreatief of competitief.

Het beoefenen van Taekwon-Do draagt bij aan vergroting van zelfvertrouwen en weerbaarheid. In de groep 6 tot 10 jarigen worden spelenderwijs de beginselen van Taekwon-Do uitgelegd en is er met name aandacht voor fysieke vaardigheden, conditie en motoriek.
In de groep 10+ kunnen leerlingen zich verder bekwamen in Taekwon-Do. Eigen inzet en niveau is hierbij bepalend voor ieders individuele groei.

Naast de reguliere lessen biedt Taekwon-Do Team Vrijsen de mogelijkheid om Taekwon-Do op (inter)nationaal wedstrijdniveau te beoefenen. Wij zijn zeer trots om te kunnen vermelden dat dit reeds heeft geleid tot het behalen van diverse successen op wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen.

Locatie en lestijden

De lessen worden gegeven in gymzaal Hoefeind II aan De Vlasakkers 5 in Oss. Klik hier voor de lestijden.

Facebook

Voor alle actuele nieuwtjes verwijzen we je graag door naar onze Facebook pagina. Hier kun je tevens op de hoogte blijven van alle toernooien, resultaten en andere bijzonderheden.


© 2024 Taekwon-Do Team Vrijsen Neem contact op